Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

De waarde van het gebied

04-12-2023 0 reacties

Benadruk de waarde van het gebied door het met rust te laten. Er is nu al veel natuur aanwezig zoals standvogels, trekvogels, groot wild (reeën), klein wild (hazen en als de vos hen laat leven fazanten). Bewaar dus de rust; verstoor het gebied niet. Recreëren kan op de dijken rondom het gebied waar je prachtig uitzicht op het gebied hebt. Maak daarvoor uitkijkplaatsen.

Leg langs de Provinciale weg en de Zeedijk  verbrede uitkijkplaatsen aan met verrekijkers en bankjes en verlaag op die stukken aan de dijk de snelheid naar 30 km.

Er is genoeg horeca in de directe omgeving (Watertoren en bij het pontje op de buitendijk). Die hebben terrassen en zitten niet op concurrentie te wachten. Er zijn ook genoeg hondenuitlaatplaatsen. Zodra er een hond wordt losgelaten in het gebied is de levende natuur vertrokken. Een losloopplaats vor honden moet onmheind zijn en dat verstoort het vrije verkeer van het klein wild. Dat geldt ook voor ruiterpaden. Veel te onrustig voor de fauna van het gebied. En met mountainbike routes is het helemaal afgelopen met de natuurwaarde.

Wees zuinig op ons mooie eiland en dit kleine stukje polder. Laat de waarde ervan intact in plaats van geld uit te geven aan de vernietiging ervan. Plaats bij de genoemde uitkijkplaatsen verrekijkers en borden met informatie over het gebied en educatie over behoud van dergelijke oorspronkelijke landschappen. 

Bevorder de natuurlijke ontwikkeling van het gebied. Laat het desnoods verwilderen, maar laat het publiek eromheen genieten, niet erIN, want dat is van korte duur. In plaats van het verbinden van ecologische zones heb je die dan georganiseerd verbroken. 

Lat: 51.7850620759993
Long: 4.72677899232579

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen