Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

Groen plein

Nicolette Fidder 30-06-2023 4 reacties

Ik zou graag een groen plein willen zien op de Grote Markt. Een plek met bomen, siergrassen, gras en bloeiende planten. Een groene inrichting die op elk moment van het jaar aantrekkelijk is. Tevens een aantal wandelpaden zodat de bezoeker er heerlijk kan rondlopen.

Lat: 51.816428788329
Long: 4.66642812400512

Een momentje...

Gemeente Dordrecht

30-08-23 om 7:59

Dank voor uw suggesties! We gaan ernaar kijken. 
Groet, team Grote Markt, gemeente Dordrecht

Gerard van Katwijk

09-08-23 om 18:20

Het kinderspeelpleintje achter de Grote Markt behoort niet tot de Grote Markt en is dus niet aan de orde. 

Verwarrend is, dat er een aankondigingsbord op de Waag staat. De Waag hoort ook niet tot de Grote Markt. Of hoort die toch bij dit project?

Terzijde; ik vind de borden die kennisgeven voor de toekomst van bijv. de Grote Markt, niet echt handig geplaatst. Die borden zijn slechts leesbaar voor voetgangers maar staan niet op plaatsen waar voetgangers die plek betreden of verlaten en ook niet gericht naar die plaatsen. Jammer, want dat kan makkelijk betewr waardoor meer mensen geattendeerd worden.

Stella Stella

09-08-23 om 10:25

Mee eens. Beverwijksplein is ook mooi vormgegeven.

Ik zit dagelijks op het knusse intieme kinderspeelplaatsje achter de Grote Markt bij de doorgang van Otto e Mezzo naar het Scheffersplein.Laat die  speelplaats aub staan. Het is zo leuk voor de kleine kinderen.Het heeft iets beschuts.Met goede stalen speeltuigen en niet die slechte houten speeltuigen waar de kinderen splinters van in de vingers krijgen.

Bij Leerpromenade 120 staat op de hoek een prachtig stalen gymplek.Met mooi vormgegeven toestellen.

Zoiets is wel mooi in een hoek op de Grote Markt.Meer geschikt voor het (oudere) publiek dat er woont. Kan ook niet vernield worden...

Ga zo door met Dordt mooi maken.

Gerard van Katwijk

30-07-23 om 11:30

Dit plein is groot genoeg om in die groene omgeving ook een speelplek voor kleine kinderen te realiseren.

Een (binnen)stadsplattegrond daar, zou gehandhaafd moeten blijven. Ik kom dagelijks een paar keer over de Grote Markt en zie mensen daar (ondanks al die 'smartphones') gebruik van maken.

Ook een bord, dat verwijst naar de historische schepen in de Wolwevershaven (met mogelijk een aantrekkelijke foto daarop) zou een pluspunt zijn om het Scheffersplein daarmee te verbinden.

Cookie-instellingen