Voorlopig Ontwerp

157 keer bekeken 7 reacties

Het afgelopen half jaar is er gewerkt aan een voorlopig ontwerp om de Aardappelmarkt opnieuw in te richten. Dit met als doel om van de Aardappelmarkt een uitnodigende, groene plek te maken die de ruimte biedt om even te gaan zitten en te genieten van het uitzicht op de haven en de Grote Kerk.

Onderstaand vindt u het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Aardappelmarkt. Door te klikken op 'reageren' kunt u uw wensen en ideeen kenbaar maken, die we verwerken in een definitief ontwerp. Na het uitwerken van het definitief ontwerp start de voorbereiding voor de uitvoering die die naar verwachting in de 2e helft van 2024 zal zijn. 

 

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

7  reacties

Edwin Hamers

29-03-24 om 16:34

Dank voor het delen! Mooi ontwerp, maar u presenteert het zodanig (ook in de brief) dat het lijkt dat de alternatieven voor het opvangen van het verdwijnen van weer 18 plaatsen - zijn namelijk niet de eerste en ook niet de laatste parkeerplaatsen die verdwijnen - voldoende zijn. Echter, op korte termijn volgt een herinrichting van de Grote Markt, de Merwedekade en het gebied Kuipershaven/Wolwevershaven. En dan zullen deze alternatieven plotseling niet meer voldoende blijken te zijn voor het in totaal verdwijnende aantal. U presenteert nieuwe plannen steeds (met opzet?) in kleine stukjes, maar in het grotere plaatje komt het de leefbaarheid van bewoners die mede afhankelijk zijn van een auto niet ten goede. Ook zij zijn een belangengroep toch?

Ik hoop overigens dat er voldoende afvalbakken worden geplaatst en handhavend wordt opgetreden tegen overlast van gebruikers van het plein die dat niet gebruiken zoals u en wij voor ogen hebben. 

Anoniem

29-03-24 om 17:49

Het gehele idee om de stad te vergroenen en daarmee de hittestress in de zomer in de binnenstad te verlagen is op zich een goed idee. Echter de gevolgen op de parkeermogelijkheden voor de bewoners van de binnenstad worden ernstig aangetast. Zelfs met het al ingevoerde uitsterfbeleid voor 2de parkeervergunningen zal het groter wordende probleem van parkeren niet compenseren. Toen wij anno 1992 in de binnenstad kwamen wonen waren er veel meer parkeerplaatsen voor alleen vergunninghouders. Die zijn daarna in snel tempo veranderd in gemengd parkeren, met tot gevolg dat vrijwel al het horeca bezoek ook met de auto naar de binnenstad komt. Begin nou eerst eens met het terugdringen van parkeren door binnenstad bezoekers. Het door het college veelvuldig geroeptoeter over een "levendige binnenstad" met meer tegemoetkomingen van de horeca (parkeren voor hun bezoek) werkt volledig contraproductief op het idee van minder auto,s in de binnenstad en de daarbij optredende parkeerschaarste. 

duurzame binnenstad

01-04-24 om 11:50

Reacties van binnenstadbewoners tonen aan dat vergroening van de binnenstad prima is zolang dat niet ten koste gaat van parkeerplekken. Ook wordt er gewezen op het "verdwijnen" van 500 parkeerplekken in de binnenstad.
Zij gaan er echter aan voorbij dat er 233 bewoners zijn met een tweede parkeervergunning. Op de vraag van de gemeente of men de 2e vergunning in wil wisselen voor een vergunning in een parkeergarage hebben 3 (drie!) bewoners positief gereageerd. Inmiddels zij er 18 vergunningen ingetrokken maar blijven er nog steed meer dan 200 bewoners met een 2e vergunning.
Als deze bewoners in zouden gaan op het voorstel van de gemeente en niet vast zouden blijven houden dat hun 2 auto's op straat geparkeerd "moeten" blijven komen er 200 parkeerplekken vrij en is het probleem al voor een deel opgelost.
Ook het autoluw maken van de binnenstad zal er aan meewerken dat er minder behoefte is aan parkeerplekken.

Kees Harschel

02-04-24 om 21:28

L.S.

volgens mij heeft de buurt aangegeven dat prio 1 is behoud van Parkeerplekken voor bewoners in de buurt, daar wordt volledig aan voorbij gegaan.

 

Dora

08-04-24 om 16:03

Graag vrolijke bloeiende planten bij de boomspiegels. Dank.

Edwin

09-04-24 om 11:04

Mooi Plan, wordt eens tijd dat al dat lelijke blik de binnenstad verlaat. Belgische kennisen van mij op bezoek verwoorden het op deze wijze!!! Amai!!!! Jullie havengebied is de mooiste carparking van Nederland.

Anoniem

12-04-24 om 18:35

L.S.

Mijns inzien toch wel noodzakelijk om parkeerplaatsen te behouden aan de zijde van de straat. Het verwijderen van alle parkeerplaatsen komt ten laste van de andere beschikbare ruimte voor parkeren. Er blijft voldoende ruimte over voor andere doelstellingen op de Aardappelmarkt.

Met vriendelijk groet,

Menno

Cookie-instellingen