Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

Autoparkeerplaatsen vervangen door fiets parkeerplaats

07-06-2024 0 reacties

Fietseigenaren hebben ook recht op parkeren in de openbare ruimte. Nu krijgen alleen auto-eigenaren ingerichte parkeerplekken voor hun voertuigen. Waarom krijgen fietsers die niet? Cargobikes zijn te groot voor een stalling in de voortuin die voldoet aan de regelgeving. E-fietsen en cargobikes zijn een beter alternatief voor transport dan auto's met verbrandingsmotor of e-auto's.

De elektrische cargobike is een veel beter alternatief dan de elektrische auto. Niet alleen voor ouders met jonge kinderen maar ook vor alle leeftijden als vervoers EN middel om goederen te vervoeren (supermarkt, naar de sport!).

Fietsen en cargobikes moeten onder een dak geparkeerd worden beschermd tegen de regen. Elke eigenaar kan een stalling plaatsen in zijn voortuin. Volgens regelgeving mag een stalling max 1.2m hoog en max 2m2 oppervlak zijn. Dit is te klein voor cargobike + 3 fietsen (bij 4 bewoners per huis)!!!

Vervang enkele parkeervakken door een grote gemeenschappelijke stalling voor fietsen en e-fietsen (geen e-auto's dus!). Niet alleen de auto-eigenaren zouden openbare ruimte toegewezen moeten krijgen in de vorm van parkeerplekken op straat. Ook fietsers hebben recht op een deel van die openbare ruimte in de vorm van parkeerplekken!

Fietsparking is bijvoorbeeld een plat begroeid dak op 8 palen. Kan een rechthoekig oppervlak of L-vormig grondoppervlak hebben.  Oppervlakte bijvoorbeeld 10m x 4m (oppervlak gelijk aan 4 of 5 auto-parkeervakken). Geen zijwanden of slechts 1 of 2 begroeide zijwanden tegen regen bij veel wind. Door de open zijwanden wordt voorkomen dat een afgesloten ruimte in de straat ontstaat. De open zijwanden laten toe dat bewoners door de stalling kunnen blijven kijken naar "de overkant" van de straat. In stalling moet natuurlijk stroomvoorziening zijn voor het opladen van de e-bikes. 

Elke ring (Pegasusring, Algoring etc) van huizen zou een eigen fiets-parking moeten krijgen. Benodigde capaciteit 1 cargobike parkeerplaats per 5 woningen + 2 fietsen per elke woning. 

Lat: 51.7820433162838
Long: 4.6847441597393

Een momentje...

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen