Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

Eerst minder auto’s dan pas ruimte voor ander gebruik.

Frank Sieuwerts 30-06-2023 4 reacties

Van harte mee eens dat het tijd wordt om de stad verder te vergroenen en meer ruimte te maken voor wandelen, fitsen, spelen,, etc. Nu wordt daar in een klein deel van de historische binnenstad op heel veel plaatsen tegelijk aan gedacht. Aardappelmarkt, Grote Markt en Merwekade maar ook voor de Botermarkt en de Kuipershaven, Wolwevershaven en het Vlak zijn er ideeën. Dat zijn gebieden die zeker in de uren buiten de parkeerregulering voor 85 tot 100% vol staan met auto’s. Eerst dat oplossen dus!

Lat: 51.8171708214266
Long: 4.66573002194608

Een momentje...

4  reacties

Hein

25-12-23 om 19:36

Instellen van eenrichting verkeer vanaf het Bolwerk omdat de weg vanaf het Bolwerk te smal is om elkaar te passeren. Dit zou ook zo moeten  zijn t.p.v. de oprit naar de weg langs de Rietdijkhaven, waar een uitstekend stuk muur het uitzicht belemmerd. Het resultaat is dat de breedte van de weg versmald kan worden, zodat er een royale, natuurlijke wandelpromenade ontstaat.

De gemeente moet meer geld gaan investeren en handhaven op schepen die geen gebruik maken van de walstroom voorzieningen. Naar ik begrepen heb heeft de gemeenteraad geen budget veiliggesteld voor het up-daten van de walstroom voorzieningen lang de kades in Dordrecht. 

Indien men wil gaan beperken in de parkeervoorziening, dan moet men de bezoekers en de werkbusjes niet betaald laten parkeren op de Merwekade, maar doorsturen naar de parkeergarages. De parkeerplaatsen die dan vrijkomen en overblijven zijn dan voldoende voor de bewoners van de aanliggende panden. Geen bestelbussen op de Merwekade laten parkeren, ook niet die van bewoners.

De opstelplaats van geparkeerde bussen dient verplaats te worden naar de Energie Centrale.

De fequentie van het gebruik van de Aanlegplaats van de Cruise schepen dient verminderd te worden en zo mogelijk naar een andere locatie. Worden verplaatst. Controle van de schepen op gebruik van de voorzieningen van de walstroom. Dit is een milieu eis die hoog op de lijst staat.

Gemeente Dordrecht

30-08-23 om 8:09

Dank voor uw suggesties! We gaan ernaar kijken. 
Groet, team Aardappelmarkt, Grote Markt e.o., Merwekade e.o., gemeente Dordrecht

Stella Stella

09-08-23 om 10:50

Erg leuk dat de gemeente de boel wil verfraaien. En groener en leefbaarder wil maken.Ik heb 10 jaar geleden al een presentatie van Andries Lugten gezien.Waarom is daar niets mee gebeurd? Dat was bij Viktor de Koning in het pand. 

Hopelijk gaat het nu niet zo lang duren.

Gerard van Katwijk

02-08-23 om 17:48

Meer ruimte door minder auto's. Uitstekend idee!

Sinds 1 augustus j.l. mogen uitsluitend bewoners van de historische binnenstad van Antwerpen in die historische binnenstad op straat parkeren https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5399172/anwb-antwerpen-parkeerregels-nederlanders-nieuw. Daar kan Dordt een voorbeeld aan nemen, maar dat verwacht ik niet.  :-(

Immers, daar is bestuurlijk lef voor nodig.

Cookie-instellingen