8. Functies in het Stadspark

Het Stadspark draagt bij aan een gezonde, klimaatbestendige en biodiverse stad. Functies die dit tegenwerken horen niet in het Stadspark.

Waarom (niet)?

  • Dicht bij het originele doel van het Stadspark blijven (een groot groen Stadspark voor alle Dordtenaren én voor de natuur).
  • Het Stadspark is geen doel op zich. Het is er voor de stad. Als het nodig is, moet het Stadspark zich ook kunnen aanpassen.
  • Het Stadspark is om te recreëren en te ontmoeten. Met ruimte voor cultuur en sport. Met kansen voor ondernemers. En met grote voordelen voor de biodiversiteit en het klimaat.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze stelling en onze afwegingen? Ben je het ermee eens, heb je aanvullingen of denk je er anders over? Reageer en deel jouw ideeën hierover.

Toelichting

Het Stadspark is er voor de hele stad. Het Stadspark zorgt voor een gezonde, klimaatbestendige en biodiverse (veel soorten planten en dieren) stad. We moeten voorkomen dat er ook nog eens veel functies in het Stadspark komen die daar eigenlijk niet thuis horen. Het Stadspark moet geen ‘spons’ zijn voor functies die ergens anders in de stad geen plek vinden.

Afbeeldingen

Kwalitatieve kantoorfunctie

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

E.Hinborch

09-06-24 om 11:23

Logische stellingname, het Stadspark is, zoals de naam zegt, Stadspark, dus  voor recreatie, natuur, cultuur en sport. Andere functies die hiermee strijdig zijn of minder passen, horen niet thuis in het Stadspark, en eventuele bebouwing moet horen bij de genoemde functies. Dus geen woningbouw, bedrijvigheid of voorzieningen die elders thuishoren. Van groot brelang is de continuïteit en samenhang van  groen en water. Overigens, de stellingen lijken in hun formulering toch slagen om de arm te houden, wat de primaire functies betreft. 'dichtbij het doel blijven.....geen doel op zich....moet zich kunnen aanpassen...er zit zo wat dubbelzinnigs in de inzet en dat zou niet de bedoel9ing moeten zijn.

Cookie-instellingen