7. Buitengebied met kwaliteit

We zetten in op een Buitengebied met kwaliteit. We willen de plekken in het Buitengebied waar het rommelig is, aanpakken. Hiervoor willen wij beperkt nieuwe ontwikkelingen toe staan die de landschappelijke kwaliteit van het gebied verbeteren.

Waarom

  • Met duidelijke grenzen kan op plekken in het landschap die nu rommelig zijn juist kwaliteit worden toegevoegd.
  • Als de grenzen niet duidelijk zijn, hebben we geen grip op de nieuwe ontwikkelingen.
  • Woorden als ‘rommelig' en ‘overgang van stad naar land’ zijn nog niet helemaal duidelijk.
  • Ook de plekken waar het nu rommelig is, zijn nog niet goed in beeld.
  • Als we niet oppassen en geen duidelijke grenzen meegeven voor nieuwe ontwikkelingen, kan het opnieuw rommelig worden.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze stelling en onze afwegingen? Ben je het ermee eens, heb je aanvullingen of denk je er anders over? Reageer en deel jouw ideeën hierover.

Toelichting

Op sommige plekken in het Buitengebied en in de overgang van stad naar land is het rommelig. Die plekken kunnen fraaier worden als wij er nieuwe ontwikkelingen toe staan. Zo kan er kwaliteit worden toegevoegd aan het Buitengebied. Hiervoor zijn duidelijke grenzen nodig om aan te geven wat rommelig precies is. Dat is nu niet duidelijk.

Als we niet oppassen en we geen duidelijke grenzen aan geven voor nieuwe ontwikkelingen, wordt het misschien weer opnieuw rommelig.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

E.Hinborch

08-06-24 om 22:55

Buitengebied met kwaliteit is een goede inzet, evenals aanpak van verrommeling. maar wat zijn in de ogen van de gemeente de 'beperkte nieuwe ontwikkelingen die de landschappelijke kwaliteit moeten verbeteren'? Woningen wellicht? Want wie betaalt het opruimen van de rommel? Verder klinkt de inzet als een nog wel heel pril stadium van denken.  Onduidelijk is wat rommel is, onduidelijk is waar het rommelig is? Dit thema krijgt pas betekenis als de gemeente verder en duidelijker is in de bedoeling hiervan. Het zou jammer zijn als dit een omweg wordt om toch woningbouw in het buitengebied toe te laten. Wat in elk geval een aan te pakken vorm van verrommeling in het buitengebied is, zijn de diverse (verouderde) kassencomplexen  met een niet agrarische functie.

Cookie-instellingen