6. Spelen, bewegen en ontspannen

Iedere Dordtenaar moet snel én goed kunnen ontspannen buiten de stad. En genieten van de rust en ruimte in de natuur. Daarom willen wij drie plekken in het Buitengebied waar bezoekers makkelijk kunnen komen en ontspannen in de natuur.

Waarom (niet)?

  • De drie plekken ontlasten de echte natuurgebieden.
  • Drie plekken zorgen ervoor dat het bij de Merwelanden minder druk wordt.
  • De plekken zijn snel en goed bereikbaar, zodat er minder verkeer over de kleine weggetjes in het Buitengebied gaat.
  • Het beleven (ervaren) van de echte natuur wordt minder mogelijk.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze stelling en onze afwegingen? Ben je het ermee eens, heb je aanvullingen of denk je er anders over? Reageer en deel jouw ideeën hierover.

Toelichting

We wijzen drie duidelijke plekken aan in het Buitengebied waar we kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Hiervan bestaat er al één, namelijk de Merwelanden op De Staart. Wij maken ook plannen voor een tweede plek, namelijk het Dagrecreatieterrein langs de Provincialeweg. Het gebied tussen de Schenkeldijk tot de Elzen kan een derde plek worden.

Op deze plekken worden de bezoekers dan samengebracht. Zo zorgen we ervoor dat het bij de Merwelanden minder drukt wordt en verminderen we de overlast door bezoekers in het Natura2000-gebied ‘De Biesbosch’. In dit natuurgebied zijn bezoekers niet overal welkom. Ook willen we zo de verkeersveiligheid op de wegen in het Buitengebied verbeteren.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

E.Hinborch

08-06-24 om 22:37

Goed plan, goede overwegingen, goede locaties

Gerard

04-06-24 om 6:45

Goed idee!

Cookie-instellingen