5. De Grote Rug ook anders gebruiken

We onderzoeken de mogelijkheden voor een andere functie voor het Spaarbekken De Grote Rug (surfplas) en wijzen dit daarom aan als toekomstig verandergebied.

Waarom?

  • Beter gebruik maken van het spaarbekken, door bijvoorbeeld drijvende woningen of drijvende zonnepanelen.
  • Surfers raken een groot deel van het spaarbekken kwijt.
  • Het spaarbekken ligt ook dichtbij industrie waardoor sommige functies (zoals wonen) niet overal kunnen.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze stelling en onze afwegingen? Ben je het ermee eens, heb je aanvullingen of denk je er anders over? Reageer en deel jouw ideeën hierover.

Toelichting

Waterleidingbedrijf Evides is de eigenaar van het spaarbekken De Grote Rug. Zij heeft aangegeven dat het spaarbekken groter is dan wat zij nodig heeft. Een deel van het spaarbekken kan in de toekomst misschien een andere functie krijgen. Denk bijvoorbeeld aan drijvende zonnepanelen, een windturbine, drijvende woningen, drijvende Biesbosch-natuur, watersport, enzovoort. Ook in de tijd kunnen er verschillende ruimtelijke keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld de eerste 20 jaar drijvende zonnepanelen en daarna drijvende woningen en drijvende Biesbosch-natuur.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

12-06-24 om 14:33

Drijvende zonnepanelen lijkt mij prima, woningen niet gezien de ontaantrekkelijke omgeving

E.Hinborch

08-06-24 om 22:34

Van groot belang om hier goed passende functies toe te laten /te ontwikkelen. Vormen van watersport zijn dat zeker, misschien ook drijvende zonnepanelen. Drijvende woningen zijn een bijzonder slecht idee. Ze komen volkomen geïsoleerd, op grote afstand van de stad en voorzieningen te liggen en daarentegen te dicht bij Natura 2000 gebied de Biesbosch, en te dicht bij zware industrie. En wat is drijvende Biesboschnatuur?  Biesboschnatuur is natte natuur, maar de echte Biesbosch op steenworp afstand is beslist geen drijvend ecosysteem.  

Gerard

04-06-24 om 6:38

Waarom (bijna) altijd en overal (eerst) aan woningbouw denken in plaats van aan kwaliteitsverbetering zonder verstening? In heel Nederland is het verboden om in vaarwater voor schepen   (Binnenvaartpolitiereglement art. 8)  te zwemmen en/of zich op of in een vaartuig (zoals een sup of iets degelijks) te bevinden dat niet sneller kan dan 6 km per uur. De gemeente handhaaft hier niet op in de binnenstwedelijje havens. Daardoor kunnen levensgevaarlijke ontmoetingen ontstaan. Maar het kalf moet kennelijk eerst verdrinken voor men deze put dempt. Handhaving hierop met verwijzing naar deze plas doet het mes aan twee kanten snijden.

Cookie-instellingen