4. Stadswerven uitbreiden

Dordrecht moet haar plek aan het water goed gebruiken. Ook voor de bouw van nieuwe woningen. Daarom moet de nieuwe wijk Stadswerven in de toekomst naar het oosten kunnen uitbreiden.

Waarom (niet)?

  • Interessante plek voor nieuwe woningen binnen de grenzen van de stad.
  • Het bouwen van woningen naast een gebied met bedrijven en industrie geeft beperkingen. Denk hierbij aan geluid en veiligheid van de bedrijven die wonen daar onmogelijk maken.
  • In het gebied zijn er bedrijven die het water nodig hebben voor bijvoorbeeld overslag van grondstoffen per schip. Dit kan van invloed zijn op de ontwikkelingen in dit gebied.

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze stelling en onze afwegingen? Ben je het ermee eens, heb je aanvullingen of denk je er anders over? Reageer en deel jouw idee├źn hierover.

Toelichting

Het gebied aan de oostkant van de nieuwe wijk Stadswerven (de westelijke punt van De Staart) is een interessante plek om extra woningen te bouwen. Dit betekent dan wel dat bedrijven plaats moeten maken voor woningen. Wij gaan onderzoeken of dit kan en wijzen dit daarom aan als toekomstig transformatiegebied.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

E.Hinborch

08-06-24 om 22:25

Mee eens. In potentie goede locatie voor toekomstige woningen. Wel een stevige opgave om te zien of en zo ja hoe wonen en bedrijvigheid samen kunnen gaan. De Staart oost kan daarom niet alleen op zichzelf worden beschouwd al toekomstig transformatiegebied, maar in samenhang met andere locaties waar evt. bedrijven naar verplaatst kunnen worden. tegelijk is het waard te onderzoeken op welke wijze wonen en bederijvigheid kunnen samengaan met goede leefkwaliteit. En deze opgave biedt kansen voor een groene oever van de huidige stadswerven tot de N3. 

Gerard

04-06-24 om 6:14

Waarom zou steeds meer ruimte aan de rivier versteend moeten worden? Denk ook eens aan het zicht vanaf de rivier daarnaar. Wat is er mis met niet versteende ruimte? Bedrijven plaats laten maken voor groene ruimte is een beter idee.

Cookie-instellingen