Plek 2: chillplek - relaxen en sportief bezig zijn

Een fijne plek in het groen waar je elkaar kunt ontmoeten. Om samen te chillen of te sporten.

Met deze plek moedigen we de buurt aan om naar buiten te gaan in plaats van binnen te zitten. Een plek in het groen met ruimte om te zitten en te relaxen. Of om juist in actie te komen en te sporten of een spel te doen.

Wat vind jij?

  • Wat vind je van het idee om hier een chillplek te maken?
  • Zou je zelf gebruik maken van deze chillplek? Waarom wel/niet?
  • Wat vind jij belangrijk voor de inrichting van deze chillplek?
  • Waar moeten we volgens jou nog aan denken?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Sylvana

13-03-24 om 10:12

Beste persoon die op mij reageert,

Voor het laden en lossen van zware spullen is het niet noodzakelijk dat de auto de hele dag voor de deur geparkeerd staat. Ook in het geval van mobiliteitsproblemen of andere gezondheidskwesties kan de persoon worden afgezet zonder dat de auto voor de deur hoeft te blijven staan. Als de bestuurder zelf beperkingen heeft, kan er bij de gemeente een gehandicaptenparkeerplaats/kaart worden aangevraagd. Het aantal auto's voor de deur is gewoon niet normaal.

Bewoner tweelingenstraat

08-03-24 om 19:48

Heel leuk dat er wat aan gedaan wordt! Wij zouden het heel leuk vinden als er een speelplekje met toestellen komt voor kleine kindjes en een zitplek voor de ouderen. Zo kunnen klein en groot van elkaar genieten in een gezellige omgeving! 

Piet

08-03-24 om 19:21

Alsjeblieft zeg. Doe dit niet. Genoeg junkies geluidsoverlast en zwervers hier in deze straten , je gaat toch dan niet een chill plek bouwen. Anders kan je net zo goed hier een hutje voor het Leger des Heils bouwen

Tweelingenstraat bewoner

08-03-24 om 18:59

Een chillplek zou wel leuk zijn mits het dan niet te druk wordt / teveel overlast! Een kleine speeltuin voor de kleine peuters vind ik ook wel fijn indien er veel animo voor is natuurlijk.

Een moestuin zal er wel mooi uitzien als het wordt bijgehouden en gecontroleerd. Hangt er natuurlijk ook van af wie er allemaal groene vingers hebben. 

 

Buurtbewoner

08-03-24 om 18:54

Een chillplek zou heel leuk zijn met een speeltoestel voor kinderen. Het speeltoestel moet er juist voor zorgen dat het nette mensen gaat trekken. Het moet geen chillplek worden voor drugsgebruikers of junks. Dus niet alleen maar bankjes.

Bewoner

08-03-24 om 18:32

En als reactie op Sylvana: gezien wij de auto niet voor onze deur kunnen parkeren en wij met zware spullen, mensen die slecht ter been zijn of bij verbouwing toch onze auto bij de deur moeten krijgen kan het helaas niet anders dan tijdelijk de auto's te parkeren. Hier wordt ook echt wel opgehandhaaft door boetes.

Bewoner

08-03-24 om 18:20

Ik vind het absoluut geen goed idee om er een chillplek van te maken. Op dit moment ervaar ik al dagelijks overlast van zwervers, dealers en junks. Ze doen vervelend bij het leger des heils en worden er daar tijdelijk uitgezet om vervolgens warm te gaan staan in het trappenhuis waar ik naast woon. Daarnaast is er ook enorm veel geluidsoverlast van mijn buren zowel binnen als buiten waardoor er al heel vaak politie is langsgeweest. Door bankjes etc neer te zetten faciliteer je de vervelende mensen alleen maar.

Sylvana

08-03-24 om 16:52

Tof om er een chilplek van te maken. Een tafeltennistafel van steen lijkt me erg leuk met wat bankjes wellicht. Ook vind ik het erg belangrijk om prullenbakken neer te zetten. En zorg aub dat er geen auto's meer kunnen foutparkeren in het gras.

Cookie-instellingen