Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

20. [Buitengebied] Opwekken van groene energie

We onderzoeken de mogelijkheden voor grote vormen voor het opwekken van groene energie. Dit moet wel passen in de open landschappelijke kwaliteit van het Buitengebied en bij mooie en herkenbare toegangen tot de stad.

NB. We verkennen op dit moment eerst nog de precieze mogelijkheden voor grote vormen voor het het opwekken van groene energie. Dit doen we dus ongeveer gelijk met het pad voor de omgevingsvisie 2.0. Pas als we weten wat de technische mogelijkheden zijn, weten we of we de omgevingsvisie op dit punt moeten aanpassen.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Giljam

05-06-24 om 0:27

We zullen echt meer ruimte moeten reserveren/accepteren voor windenergie. Bijvoorbeeld langs het spoor vlakbij de Moerdijkbrug. Maar ook aan de noordkant, rond het golfterein Crayestein, bij de 3e Merwedehaven of helemaal op het puntje waar de drie Merwede rivieren bij elkaar komen. Dat gecombineerd met wijkaccu's kan er voor zorgen dat we in Dordrecht voorlopig nog geen last krijgen van net congestie.

E.Hinborch

09-06-24 om 11:49

Verkenning afwachten. Inzet misschien anders formuleren. Niet zozeer 'passen in de open landschappelijke kwaliteit' , want klinkt dubbelzinnig, maar 'open landschappelijke kwaliteit moet behouden blijven' o.i.d

Cookie-instellingen